laupäev, 21. oktoober 2017

Родъ / Rod (ru)

Seekord klassikalist mdm-i. Ma ei saa ise ka aru, miks mulle see lugu meeldib, aga nii ongi:


Дрыгва / Drygva (BLR) vol 2


Bänd kes korra on siit läbi käinud pagan/folk metalli kategoorias. Nüüd on värske  uus singel ilmunud ja tundub et ansambel on võtnud suuna rohkem death/black metali suunas ja folgi kogust vähendanud. Tore kui muusikud arenevad ;).







Eximperituserqethhzebibšiptugakkathšulweliarzaxułum (by)

Püüdke kellelegi öelda, kuidas te lähete selle bändi kontserdile või just kuulasite nende muusikat või soetasite plaadi. :-)
Hääldusjuhised: Eximpe-ritu-serqethh-zeb[ul]ib-šiptu-gakkath-šu[r]l-welia[l]r-za-xu[l]ł-um. Nõrgad ütlevad muidugi lihtsalt: "Eximperitus". Tundub, et bändi liikmed on üldse keeleteaduse huvilised, lisaks nimele kajastub see ka nende lüürikas, mis on kirjutatud arhailise valgevene keele transliteratsioonis.
Antud EP "W2246​-​0526" ilmus eile ja kõlab ausalt öeldes pagana hästi.

Руины вечности (ru)

Annan siis minagi oma tagasihoidliku panuse tomi algatatud teemanädalavahetusele. Leidsin bändi nimega Руины вечности, kes ise määratlevad oma stiili kui dramatic doom death metalit, mis on pühendatud mineviku dramaatilistele sündmustele. Tsitaat: "Цель - максимально передать при помощи тяжелых металлических партий весь нерв и трагизм событий прошлого. А также показать слушателю неженское лицо войны."
Uus album "Шёпот забытых холмов" ilmus just eile. Kõlab väga mõnusalt ja originaalselt, just nii raskepäraselt nagu mulle meeldib. Vokaali kuulates kõrv lausa puhkab ja õnneks on kõik taas vene keeles. Antud lugu on uue albumi avalugu, aga vihjeks võin öelda, et terve plaat on YouTube'is üleval.

Eldiarn (ru)


Sellest tuleb üks slaavi folk ja metali nädalavahetus, mis teha kui eksid SinuTorus mingisse auku ära.
See lugu jutustab vene folgi kõige põhjalikumalt lahatud teemast, ehk mehest nimega Ivan Durak.