neljapäev, 19. aprill 2018

Dark Easter Metal Meeting kokkuvõte


Münchenisse jõudsime kolmapäeva õhtul, neljapäeval-reedel tutvusime linnaga ja õllejoomise kultuuriga. Laupäev-pühapäev olid festivali päralt ja esmapäeva hommikul lendasime kodupoole tagasi.

Toimumiskoht.
Festival toimus Backstage klubis, mis on pigem selline suurem aiaga piiratud ala erinevate esinemiskohtade ja nurgatagustega, päris kõikjale ei lastud, tagumine osa oli artistide päralt. Tegemist mingi vana tehase alaga, sissepääsuala nägi välja nagu endine bensiinijaam.

Lavad
Pealava "Werk" (tõlkes "tehas") oli kõige suurem ja üsnagi mõistlikult ehitatud. Tegemist ilmselt siis mingi vana betoonist tehasehoonega kus ruumi laialt. Lava oli päris suur ja vaatajatele jagus ka ruumi. Lisaks oli pealtvaatajate ala keskel madalama osaga ja ka mõningate astmetega, nii et kui varuga kohale liikusid võis leida päris häid vaatamiskohti. Heli kvaliteet oli üldiselt hea, kuid selle suure ruumi jaoks jäi tagapool natuke nõrgaks.
Teine ehitis oli ehitatud suuremalt jaost vanadest merekonteineritest ja plekist. Seal asusid teised kaks väiksemat lava.
"Club" ehk klubi oli vastavalt nimele mõnus väike kohake, seal oli üleval ka rõdu, nii et esinemisi sai vaadata nii lava ees kui üleval või siis trepi pealt, all korrusel läks vahepeal üsnagi kitsaks aga üleval oli üldiselt natuke rohkem ruumi. Helikvaliteet oli esimesel päeval natukene kehva, teisel päeval oli puldis uus helimees ja siis suudeti see päris heaks kruttida.
"Halle" (saal) ehk teine pealava, väga suur ei olnud ja jäi selle rahvahulga jaoks ilmselgelt liiga väikseks. Sinna tuli pigem varem kohale minna, sest esinemise ajal sinna rahvast enam praktiliselt sisse ei mahtunud ja inimesed olid nagu sprotid karbis. Helikvaliteet oli selles saalis kõige kehvem ja ei katnud tervet ruumi ära, lisaks plekkehitisele omane kumin.

Söök-jook-kaubandus
Joogilette oli alal piisavalt ja järjekordi praktiliselt ei tekkinud. Väljas oli ka üks burksi ja friikate putka ja mingi võileivaputka. Friikad 3 euri, korralik burger 6 euri, 0,5l õlu 3.80. Joogitopsi rent oli 2 euri - esimese topsi eest maksad ja saad žetooni, viimase topsi viid koos žetooniga tagasi ja saad raha tagasi. Tänu sellele süsteemile püsib kogu ala suhteliselt puhas, seda süsteemi võiksid ka kodumaised  ürituste korraldajad kasutada. Päris mitu nännimüüjat oli ka - plaadid, särgid jne, lisaks oli kohal ka Kristian Wåhlin oma pildinäitusmüügiga.


Valgustus
Pealava valgustus oli enam-vähem, aga mitte midagi erilist, teiste lavade valgustus oli pigem lahja.

Esinejad
Üldine LineUp oli väga hea, paar nime küll ei erutanud aga laias laastus jätkus vaatamist ja kuulamist kogu ajaks. Kava oli tehtud nii et oli üks esineja pealaval vaheldumisi  kahe samaaegse esinejaga väiksematel lavadel. Settide vahed olid 5-10 minutit, nii et kui tahtsid midagi järjest vaadata siis vaevu jõudis järgmisse seti alguseks kohale.

Kokkuvõte
Kõige rohkem meeldis esinejate valik.
Kõige rohkem häiris et külastajaid oli nende väikeste saalide kohta liiga palju.
Hinne: neli miinus.





Hecate (fr)

Kuulasin prantsuse black metali bändi Hecate selle aasta jaanuari alguses ilmunud albumit "Une voix venue d’ailleurs". Mulle istus väga hästi.
Varem on siin blogis leidnud käsitlemist samanimeline ja sama stiili viljelev kollektiiv Egiptusest.