teisipäev, 5. juuni 2018

Morbid Messiah (mex)

Kesk ja lõuna ameerika metal on mind kogu aeg võlunud oma latiinobrutaalsete helidega. See bänd on nagu tige mehhiko herilane kes nõelab valusalt ja brutaalselt. Loodud 2015, neli liiget, üks album nimega "In the Name of True Death Metal" aastast 2016.


Oreb Mavet (eg/ it)

Ma ei kujuta ette, et see egiptuse-itaalia duo võiks väga laiadele massidele peale minna, aga mina isiklikult täitsa nautisin. Et tegemist on märkimisväärselt omapärase muusikaga, ei saa vist keegi eitada.

Aghor (est) + Kontsert 12.05

Kohalik death metali bänd Aghor on tootmas uut EP-d ‘Graves With No Crosses’.


12.05 sai käidud Tartus Rock&Rollis kontseril kus lisaks Aghorile esinesid veel kodumaised Deceitome, Throkyte (Siinkohal väike märkus et kohalike bändide nimed võiksid küll veidi eestlasesõbralikumad olla, need nimed kipuvad kohe ära ununema ja hääldada ka eriti ei oska). Ei tea kas viga oli liiga ilusas ilmas või siis eurovisiooni finaalis, aga publikut oli umbes samapalju kui kolme bändi liikmeid ja sateliite kokku.

Alustas Throkyte - seda me pidime me muidugi igaks juhuks seti lõpus täpsustama, bänd ennast ei tutvustanud ja taga rippus Deceitome lipp. Ega midagi erilist öelda ei oska, oli päris hea tehniline surmametall, tappingut ja värki, kuulaks teinekordki.  

Teisena tuli Deceitome. See värk mulle meeldis, kohe tõmmati vanakooli  "Rootsi mootorsaed" käima ja hakati vanakooli surmametallile hagu andma. Bänd oli huvitaval kombel valinud black metali stiilis tagant valgustuse, nii et nägusi eriti ei näinud. Solist oli üsnagi aktsioonis, statiivid ja mikker lendasid mitu korda, jooksis vahepeal rahva sekka laulma ja seti lõpus sikutas möödaminnes ka trummikomplekti ümber. 

Viimasena esines Aghor. Jällegi väga hea - mõnus kiirema kesktempo surmametall, kõige rohkem selle bändi juures meeldis mulle Gatesi kitarrimäng, mis kuidagi tõmbas selle värgi käima. Huvitaval kombel mainis solist pärast esimest lugu "see mikrofon näeb välja nagu oleks maha kukkunud".

Aga see polnud veel kõik, kavas oli kirjutatud DJ Kuratino teeb veel metaldiskot ka, vaatamata vähesele publikule see ikkagi toimus (au korraldajale) ja jäime veel tunnikeseks saali head muusikat nautima.