laupäev, 28. oktoober 2017

Hyperion (swe)


Hyperion on tegutsenud aastast 2010, siis tehti üks 3 looga demoplaat ja live plaat ning rohkem nagu midagi ei tulnudki. 
Aastal 2015 võeti juurde lisaks veel üks kitarrimängija ja bänd kasvas kuueliikmeliseks (jee 3 kitarristi) ja hakati toimetama albumi "Seraphical Euphony" kallal, mis ilmus 2016 aasta alguses. Stiililt vanakooli mdm/mbm mõjutustega plaat, aga samas omanäoline - võimsad riffid, klassikalised introd, lugude sisse segatud akustilist kitarri, lühikesed soolod mis ei tüüta ära jne. Sellest bändist võiks saada uus mbm stiili suur nimi. Plaadilt valisin kuuenda loo:
 

Tegelikult väärib kogu plaat kuulamist ja kindlasti ostan selle plaadi koos järgmise tellimusega.
Kogu plaat tuubis

Infernal War (pl)

Infernal War on poola black/ death metali bänd, mis on moodustatud aastal 1997. Kuni 2002 tegutseti nime Infernal SS all. Ma ei ole ausalt öeldes päris kindel, kui poliitkorrektsed nad üldiselt on, nagu tänapäeval öeldakse, aga mind huvitab niikuinii eelkõige muusika ise ja see on hea.

Babymetal (jp)

Ma olen alati arvanud et jaapanlased päris meie moodi mõtlemisega ei ole. Babymetal on jaapanis kuulsam kui Tanel Padar ja Smilers eestis kokku. Bänd tuuritab edukalt viimastel aastatel üle maailma festivalidel ning trügib oma plaatidega ka USA toppide esikümnesse. Muusikastiili jätaksin määratlemata. 
Videost on näha et nad suudavad edukalt ka britid käima tõmmata, äkki tõmbab laupäeva õhtul mõne eestlasegi käima.


Hyperion (id)

Indoneesia SBM bändi 2013. aasta singel. Lugu on hea, aga mul pole aimugi, kas nad veel tegutsevad või kas uusi plaate on ka ilmunud. Sain teada, et Rootsis tegutseb ka samanimeline MBM/ MDM bänd, aga nende loominguga ei ole ma veel kursis.

Dark Fortress (de)

Dark Fortress on saksa melodic black metali bänd, tegutsenud juba üsna pikalt, alates 1994. Antud lugu on pärit nende 2001. aasta albumi "Tales From Eternal Dusk" käesoleva aasta kordusväljaandelt. Tundub, et lisaks sellele antakse veel vähemalt üks nende vanem album uuesti välja.
Järgmise aasta Dark Easter Metal Meetingu line-up.

Dead World Reclamation (usa)

DWR on ameerika bänd, kes on äsja maha saanud debüütplaadiga "Sentient". Midagi väga eripärast ei ole, aga siiski päris hea kuulata. Kohati on küll arusaamatul põhjusel natuke kiledat puhast vokaali ja muud tilulilu sisse topitud, aga üldiselt on kõla siiski üsna raskepärane.
Mõjutajaks on nad muuhulgas nimetanud The Black Dahlia Murder'it ning seda on minu meelest ka üsnagi tunda. Antud lugu on uue plaadi viimane ja feat Ryan Knight, kes oligi veel hiljaaegu TBDMi kitarrist.

Massive Assault (nl)

Bänd tutvastab ennast nii:
Diesel truck grinding guitar sound, pounding drums, supercharged bass and aggressive vocals are merged into the band called Massive Assault. DEATH METAL the old school way.

Umbes nii ongi


Whispered (fi)

Kui tavaliselt kajastub metal muusikas viikingite teema, siis see soome bänd on leidnud inspiratsiooni hoopis idamaalt ja samuraide kultuurist.