reede, 17. november 2017

Shining (se)

Head black metalit on järgmise aasta jaanuaris ilmumas rootsi bändilt Shining. Tegutsetud on alates 1996. aastast, alguses küll teise nime all. Bändi nimi ei viita Kingi kuulsale romaanile, mis võiks olla raamatuhuviliste esimene mõte, vaid mõeldud on "the path to enlightenment".
Albumeid on ilmunud päris mitu, alates kolmandast on need tähistatud rooma numbritega. Jaanuaris ilmub siis "X - Varg utan flock". Üks plaatidest oli veel 8 1/2, mis viib omakorda mõtted Fellinile. Lisaks on veel plaatidel kindel arv lugusid ning viies alati instrumentaalpala kuni IX plaadini, kus instrumentaal oli esimene. Mingi teema on neil selle numeroloogiaga.
Portaal nefariousrealm.com nimetab ühes oma artiklis Shiningut vastuoluliseks. Nad olla black metali maailmas teeninud tuntust innovatiivse ja pidevalt areneva soundi ning peamehe lihvitud ja hirmutava lavakuju tõttu. Sinna juurde muidugi veel provokatiivne lüürika ja ennasthävitavad kujundid, mis ärgitavat kõige andunumates fännides vägivaldsust. Kõlab igatahes põnevalt.     

Antarktis (se)

Lugu rootsi sludge/ post-metali projekti Antarktis septembris ilmunud debüütalbumilt "Ildlaante". Arvestades pigem kahtlast stiilimääratlust, on minu meelest tegemist üsna hea looga.
Kaks liiget mängivad ka teises rootsi bändis In Mourning, kellelt olen ühe loo postitanud. Oligi nagu midagi tuttavlikku selles Antarktises.