neljapäev, 15. märts 2018

Black Metal vs Death Metal


Leidsin sinutorust toreda video, kus seletakse kiirelt ja selgelt black ja death metali erinevust.


Taranis (hu)

Ma jälestan kõike hevilikku ja clean singing on asi, mis meeldib mulle ainult üksikjuhtudel ja teatud tingimustel, sõltudes konkreetsest bändist, muusikast, häälest jne.
Nende reeglite vastu eksides olen mingil hämaral põhjusel lausa mitu korda kuulanud tegutsemise lõpetanud ungari ühemehebändi Taranis 2012. aasta albumit "Kingdom". Siin leidub hulgaliselt puhast vokaali ja kohati ka hevile iseloomulikke kriiskeid. Ajuti kõlab plaat kui rockooper ja laulja võimed on igati sellele vastavad.
Igatahes on nii, et tasub säilitada avatud meelt ja mitte midagi ei saa täielikult välistada. Plaadi kuulamine siiski omal vastutusel. :-)

Impure Wilhelmina (ch)

Kuulan ja kuulan ja mitte ei saa aru, mida paganat Impure Wilhelmina Dark Easteril teeb. Pärast kolmandat minutit sai asi natuke selgemaks, aga siis jäädi ka kuidagi poolele teele pidama ja tõelist pauerit ikka ei ole ning vokaalist ma üldse ei räägigi. Võib-olla on teised lood paremad, aga mul puudub igasugune huvi kontrollimiseks. Üks asi, mille võib rahulikult vahele jätta.