teisipäev, 24. oktoober 2017

Ctulu (de)


2004 aastast tegutsev põhja saksamaa kollektiiv mis defineerib enda muusikastiili: Seastorming Extreme Metal. Njah, kui kuulata siis on ikkagi tavaline black metal. Oktoobri alguses välja lastud 4 looga EP "Cultus in Tenebris" on päris hea.

Siia panen pisut vanemat kraami, sest siin on ühest ja samast loost kaks versiooni saadaval.

Black Metal versioon


 
Kui Ctulu oleks folkbänd:


Gwar (usa)

Ei no nalja peab ikka saama, selge see. :-D


Ja üks Pet Shop Boysi kaver.

I, Valiance (au)

Austraalias ikka armastatakse seda corevärki. I, Valiance on bänd, kelle kohta eriti palju infot ei ole leida. Ise nad ütlevadki, et neid mingi mõttetu biograafia ja enesekiitmine ei huvitagi, et las nende kunst räägib ise enda eest ning nad ainult väljendavad end vabalt, ilma ahistavate piiranguteta.
Bändi Facebooki leht ütleb muusika žanrimääratluseks Digital Chicken Metal, kuid kuna ma ei tea, mis see olla võiks :-), pakun omalt poolt natuke progressiivsemat laadi deathcoret. Huvitav on veel see, et neil oleks nagu Finntroll siin-seal väikesi cameosid teinud.
Antud lugu on pärit 2015. aasta albumilt "The Reject of Humanity".

Ogun (col)


Põhimõtteliselt vist ühemehekas kes mängib kõike peale trummide. Tegutsenud aastast 1999, stiiliks mustjas surma metall või surmjas must metall. Alates 2014 aastast on iga aasta andud välja ühe albumi, see on siis viimane aastast 2017 nimega "Sabiduría Perdida del Infierno",
Album on musikaalselt vaheldusrikas ja huvitav kuulata.



Küsimus laiale ringile

Kas võib olla, et YouTube'i on kogemata üles laetud vigane helifail? Sest muusika see ju ometi pole? Või on?
Kui loo nimi on "Jason Voorhees Noise", siis äkki on siin taga olnud tõesti mingi kontseptsioon, sest mõeldud on arvatavasti sedasama kurikuulsat hokimaskiga Jasonit "Friday the 13th" filmist. Kas selline hääl võiks kõlada Jasoni peas? Kas see on sügavalt filosoofiline pala või mingi haige nali? 
Igatahes on tegemist produktiivse brasiilia instrumentaal-ühemehebändiga Mourning Souls. Mehe alias on C15H10ClN3O3, mis on tegelikult keemiline valem ravimile, mida kasutatakse teatud aju epileptiliste haigushoogude ja paanikahäirete ravis. Muusikastiili on iseloomustatud kui depressive black metalit ja drone/ noise'i.
Noise'i on siin igatahes rohkem kui küll ning tõenäoliselt on see ka kõige kergemini depressiooni viiv lugu, mida ma eales kuulnud olen: kui mind kinni siduda ning sundida seda lugu suure helitugevusega kuulama, läheksin vist kiiresti hulluks või saaks minust ka Jason, mis on vist põhimõtteliselt üks ja sama.
Ja jah, ma kuulasin selle siirast hämmingust segadusseviiduna lõpuni (heli küll vaikseks keeratud). Sina ei pea seda tegema, sest ausalt, see on algusest lõpuni täpselt ühesugune.

In Flames (se)

Mulle hakkas täitsa meeldima mõte leebest hommikusest äratusest. Tänaseks valisin nostalgilise loo kuldsest ajast 20 aastat tagasi, kui talved olid veel lumised, mehed olid mehed, naised naised ja In Flames oli In Flames.