esmaspäev, 22. jaanuar 2018

Khiral (fi)


Helsingi kollektiiv, tegutseb aastast 2008, 2012-2016 pidasid pausi ja vahetusid mõned liikmed. Selle aasta alguses avaldasid esimese albumi "Chained". Stiiliks thrashened death metal.


PS: Väga vähe on alles jäänud bändide kodulehti, enamus on kolinud kuskile sotsialameediasse. Khiral'il täitsa oma kodukas olemas http://khiralband.com/

Behemoth (pl)

Ma ei ole piisavalt informeeritud väitmaks täie kindlusega, et Behemoth on hetkel kõige kuulsam poola bänd, ehkki YouTube'i klikkide arvu vaadates on näha, et huvi on. Küll on nad üks staažikamaid extreme metali bände Poolas ja neid peetakse seal stiilile alusepanijateks.
Behemothile ei meeldi sildistamine, kuid praegu tehtavat muusikat võiks määratleda blackened death metalina. Nende videod on omaette kunstiliik, kandes koos muusika ja lüürikaga esteetikat, mis jällegi ajab konservatiivsete kristlaste harja punaseks. Behemoth on kuni 2019. aasta lõpuni keelatud vähemalt Venemaal, kus neil tuli isegi öö vangis veeta. Nad pole muidugi kaugeltki ainsad, kellel Putini juures probleeme on olnud, eriline vihaalune on näiteks Cannibal Corpse. Õigupoolest on Behemothil omaenda kodumaalgi muresid olnud.
Minu otsene lemmik Behemoth ei ole ja ega ma teda eriti ei kuula, ehkki Wackenil on plaanis neid kindlasti vaatama minna. Antud lugu on üks lühemaid ja tempokamaid, mis mulle ette on sattunud, ning meeldib tegelikult päris hästi.