laupäev, 23. september 2017

Odraedir (cz)

Eh, pean vist hakkama oma sõnu sööma: leidsin päris mõnusa pagan/folk metali bändi Tšehhimaalt.

In Flames (se)

Midagi MDMi klassikast, legendaarse albumi "The Jester Race" nimilugu. Tänapäeval viljeleb In Flames hoopis teistsugust muusikat. Ei teagi ühtegi teist bändi, kes oleks oma tegutsemisaja jooksul niivõrd kardinaalseid stiililisi suunamuutusi teinud, Paradise Lost ehk välja arvatud.

战旗 / Suld (Inner Mongolia, ehk Hiinale kuuluv Mongoolia osa)

Jätkame folgilainetel, natuke rahulikum kraam. 
Meeldiv folgi ja metali segu ja omapärane lauluhääl ja kohalik keel:



Neoandertals (ee)

Ohissand, päris julm kraam, peaaegu mittekuulatav minu jaoks... Brutal death metal on iseloomustuseks öeldud. Leid projekti "Tunne eesti metal muusikat" raames.

Månegarm (se)

Viking, folk ja pagan metal on minu jaoks üsna meh, aga näed, see ballaad jälle meeldib. Taolise stiili juures tundubki sobilik emakeeles laulda, etnovärk ju. Lüürika on ka videos ilusti olemas, kui abiks on, aga pildid räägivad ka üsna selget keelt ja eks me teame ju niigi, millest nad laulavad: tavaliselt ei jää eriti keegi lõpuks ellu. :-)

Sick of It All (usa)

Nagu tom tabavalt märkis, on võimalik ka lihtsate vahenditega väga hea video teha. Huumorimeelt ja entusiasmi tüüpidel jagub, ehkki tegutsetud on juba lausa 1986. aastast saadik. Vorm on aga hea ja natuke tempokat hardcore punki kulub maailmas alati marjaks ära.


Panen siia samalt bändilt veel ühe video, mis tundus samamoodi lõbus, ehkki kvaliteet on vilets.

Witchery (swe)


Peaks ikka oma viimase aja ühe lemmiku ka üles panema. Meeldima hakkas ta mulle Wackeni live ajal. Kajuks ei õnnestunud logistilistel põhjustel eile toimunud Stokcholmi kontsertile minna. Loodame et järgmine aasta tuuritavad kuskil läheduses ka.

Uus plaat on tulekul (10.november), esimene õrritaja on väga hea:


Дрыгва / Drygva (BLR)


Pagan/folk metalit on siin väheks jäänud, aga leidsin sellise põneva isendi põnevast kohast. Õnneks laulavad kohalikus keeles ka.



Dissectioned bands 3

Bane - (2006-2012 Serbia, 2013... Canada)





Dissectioni loo cover ka: