neljapäev, 19. oktoober 2017

Bloodbath (se)

Bloodbath on 1998 asutatud rootsi death metali supergrupp, mis koondab muusikuid Opethist, Katatoniast ja 2014. aastast ka Paradise Losti solisti Nick Holmes'i. Bloodbathi täpne ajalugu on üsna kirju, aga mul paraku puudub huvi ülitäpseks süvenemiseks, kes täpselt kust ja kui kaua osales.
Asjaolu, et hetkel laulab seal Holmes, ei pruugi küll olla just eriti soodne, sest nuputan juba pikemat aega, mis pagan küll on Paradise Losti vokalistiga juhtunud, et ta tänapäeval laulab nii, nagu ta seda teeb. Ka Paradise Losti kontsert selle aasta Wackenil oli ikkagi kahjuks pettumus.
Ma ei ole küll Bloodbathi väga palju kuulanud, aga ka natukesest piisab, et juba tõmmata sügav eristav joon varasema muusika, kui solistideks olid Mikael Åkerfeldt, kes lõpuks 2012 naasis lõplikult Opethisse, ja 2004-2005 Hypocrisy Peter Tägtgren, ning uuema vahele, kui laulab Nick Holmes. Tundub, et iga vokalist on vorminud Bloodbathi oma näo järgi.
Panen siia võrdluseks kolm vokaalinäidet. Minu sümpaatia kuulub selgelt Åkerfeldtile, ehkki Tägtgreni hääl on ka võimas.

Mikael Åkerfeldt. Lugu 2002. aasta albumilt "Resurrection Through Carnage".


Peter Tägtgren. Lugu 2004. aasta albumilt "Nightmares Made Flesh", kus Bloodbath kõlab minu meelest selgelt hypocrisylikult, mille vastu mul pole aga midagi.


Nick Holmes. Lugu seni viimaselt, 2014. aasta albumilt "Grand Morbid Funeral", mis ei ole iseenesest tegelikult üldse halb plaat, kuigi ma ei saa midagi parata, et vokaal meenutab mulle väga Satyri oma Satyriconist.


Õnneks on meil võimalus järgmise aasta Dark Easter Metal Meetingul oma silmaga vaadata ja oma kõrvaga kuulata, kuidas lood Bloodbathiga õigupoolest on. 

Eldamar (no)


Ühe noore norraka ühemehekas.
Stiil: J.R.R. Tolkienied atmosfääriline hallikas metall. Kaheksa ja poole minuti sõnum on:  aaa-aa--aaaa-aaa / jeeäähh-jeeäähh, aga niisama taustaks ilus kuulata.
Lugu teiselt albumilt 'A Dark Forgotten Past' mis ilmub 01.12.2017

Darkest Hour (usa)

Mis lugu sobiks veel paremini päeva alustama kui "Your Every Day Disaster". :-)
Darkest Hour on üle 20 aasta tegutsenud bänd, kelle stiil on küllap aja jooksul muutunud, aga viimastel aegadel on segu MDMist ja metalcorest. Mulle nad täitsa meeldivad, aga väga karmidel metalheadidel tasuks ilmselt vältida.

Avulsed (es)


Madriidi bänd, kes tähistas eelmisel aastal oma 25-ndat sünnipäeva. Lugu on raske valida sest head kraami on neil palju. Lugu 2013 plaadilt "Ritual Zombi":