esmaspäev, 20. august 2018

Wacken Music Camp

Kust tulevad tulevased metalbändid ja metalheadid?  Loomulikult hoolitsevad Wackeni  korraldajad selle eest, et tulevikus oleks neil külastajaid ja esinejaid piisavalt.


Samael aka W.A.R. (ch) @Wacken2018

Samael on tegutsenud aastast 1987, bändil on kaks vendadest põhiliiget Xy ja Vorph. Vorph hoolitseb vokaali ja kitarride eest, ning kirjutab lüürikat. Xy hoolitseb trummiplärina ja klahvpillide eest, ning kirjutab aastat 1996 ka laule. Kuni aastani 1996 anti välja kolm täispikka plaati üsnagi klassikalises black metali stiilis, kus Xy mängis tavalisi trumme. Pärast seda muudeti oma stiil hoopis indrustriaalseks black metaliks ja alates 1996 aasta albumist "Passage" asendati tavatrummid programeeritud trummidega ja Xy hakkas lisaks süntesaatoril mängima.

Wackenil oli neil kavas suisa kaks setti. Esimene neist toimus W.A.R. nime all - seal esitati loomingut esimeselt kahelt plaadilt algses stiilis, väga hea ja korralik black metali kontsert oli.



Teine kontsert toimus Samael'i nime all ja seal mängiti uuemat loomingut mida võib stiililiselt kokku võtta kui blackened rammstein. Kuna helimehed tegid seekord oma tööd südamega ja oskasid Wackeni head tehnikat lõpuks korralikult ära kasutada, siis oli see üks parima helikvaliteediga kontserte üldse mida kuulnud olen. Eks korralik heli andis showle kindlasti juurde ja selle elamusega jäin vägagi rahule kuigi see ei ole stiil mida ma igapäevaselt kuulan.