pühapäev, 7. oktoober 2018

Leedu eri: Luctus (lt)

Kuna olen viimasel ajal märganud skeptilist suhtumist leedu metal muusikasse, siis tahaksin selle eelarvamuse kummutada ning ära märkida veel mõned bändid lisaks nendele, kes selles blogis juba mainimist on leidnud (nendest silmapaistvaim küllap Au-dessus, kes praegu hoogsalt rahvusvahelisi lavasid vallutab), nimetagem seda Leedu eri.

Luctus on kodumaal ja mujalgi tuntud edukas bänd, tegutsenud aastast 2001 ning vähemalt ühel korral, eelmise aasta oktoobris Tapperis, ka Eestis esinemas käinud.
Nagu ikka, bändid arenevad ja teisenevad, muudavad oma suundumusi mõnikord lausa drastiliselt. Luctuse puhul asi muidugi nii ekstreemne pole. Siin stiilinäide aastast 2006, lugu "Lithuanian Graves in Siberia", mis puudub küll ametlikust diskograafiast või ei suutnud ma seda leida. Black metal mis black metal.


Uuemal ajal on sound nii-öelda moodsamaks muutunud ja seda võiks vast nimetada deathened black metaliks, ehkki püüe stiile täpselt määratleda on üks tänamatu tegevus. Lugu seni viimaselt täispikalt albumilt "Ryšys" (2015).