kolmapäev, 25. oktoober 2017

Hallatar (fi) / Trees of Eternity(fi)

Aastal 2016 lahkus meie seast "Trees of Eternity" solist Aleah Liane Stanbridge. Bändi looja ja samal ajal ka Aleah'iga suhtes olnud Juha Raivio lõi tema mälestuseks uue ansambli "Hallatar" kuhu kutsus trumme mängima Gas Lipstick'i (ex-HIM) ja laulma Tomi Joutsen'i (Amphoris). Hiljuti tuli välja ka  album "No Stars upon the Bridge". 
Kui juba "Trees of Eternity" teeb suhteliselt melanhoolset muusikat siis  "Hallatar" kisub veel kurvemaks ära. Lood on depressiivsed ja pikad, stiililt atmosfääriline doom metal, samas musikaalselt väga kõrgel tasemel tehtud. Mõlema loo sõnade autor on Aleah.







Aleah laulmas aastal 2013



Válka (in)

Tom tegi kunagi postituse doom metali bändist Doomas ning kirjutas, et kuna tegemist on praktiliselt nimekaimuga, siis peab meeldima. Sama loogikat järgides peab mulle jälle meeldima india ühemehebänd (oletatavalt) nimega Válka, mis on, kui a ülakriips välja jätta, minu sünnilinna sõsarlinna nimi.
Válka asetseb Kolkatas (varem Calcutta), viljeleb atmosfäärilist musta metalli ning tema slogan kõlab: "Hopefully Kolkata's first Atmospheric Black Metal Band." 
Vokaali osa ei ole minu arvates artikuleeritud, ei teagi, kas on ka mõne looma häält kasutatud, aga eks need black metali tüübid ole niisamagi võimelised mitmesuguseid ahastavaid karjeid kuuldavale tooma.
Igatahes midagi siin loos on, meeleolu on osavalt loodud, mind pole vist varem ükski lugu nii kurvaks teinud, eriti esimesel kuulamisel.

Lapsehoidmine ja black metal

:-)))

Tyakrah (de)

Värske epic black metali kahemehekas on saanud valmis oma esimese albumi "Wintergedanken". Väga ilusa intro ja outroga plaat, selle kinnituseks on plaadil nende jaoks palju peenemad ladinakeelsed väljendid "praeludium" ja  "postludium".

Black Rebel Motorcycle Club (usa)

Täitsa selle blogi üldisest suunitlusest väljapoole, aga väga lahe lugu sattus ette.

Purtenance (fi)

Vana head death metalit on siin viimasel ajal kuidagi väheks jäänud. Püüan seda viga nüüd parandada. Avalugu soome bändi Purtenance septembris ilmunud EPlt nimega "Paradox of Existence".
1989-1991 tegutsesid nad teise nime all, seejärel kaks aastat Purtenance'ina. Siis pidasid 20 aastat vahet ning on nüüd aktiivsed olnud alates 2012. Ilmunud on kolm täispikka albumit ja sama palju EPsid.

Nightrage (gr)

Mis juhtub, kui kreeklased ja rootslased kokku lasta? Nightrage loomulikult.
Nagu videost näha, siis rahva tõmbasid käima küll, aga samas need võisid palgatud näitlejad ka olla, eks ole. :-)