neljapäev, 19. detsember 2019

Undergroundi uus tase/ Drottinn (is)

Pilt https://howlsofwinter.eu
Silmasin vahepeal, kas Howls of Winteri line-up on täienenud. Natuke oligi, muuhulgas oli lisandunud islandi black/ death metali nimi Drottinn, mis äratas minus kõige rohkem huvi, kuna Island, eks ole.
Peagi selgus, et pole mingi ime, et ma neist (häguse pildi järgi võib oletada, et tegemist on duoga) varem midagi kuulnud polnud, sest ka YouTube pole asjaga kursis, samuti Google, kes üldiselt kõiki asju teab.
Nii et võib öelda, et Howls of Winter õigustab täielikult oma nime underground black metali festivalina, sest neil on õnnestunud esinema saada kooslus, kellest tõesti pole kogu internetis üldse mitte mingisugustki jälge. Tavaliselt on ju mõistega underground siiski üsna vabalt ümber käidud ja bändidel on olemas mitmesugused kanalid enda tutvustamiseks kas või mingilgi määral, samuti on Howls of Winteril esinenud bände, kes pole tegelikult kriteeriumile eriti vastanud, kui tähti närima hakata.

Edit 20.12: Päevad ei ole vennad. Täna leidsin bändi Facebooki lehe ja ühe pala, ehkki eile ei jooksnud midagi välja (kuigi, kas võib olla võimalik, et eile ei olnudki veel midagi üeval?). Muusika tasub igal juhul kuulamist.

 

Arkona (pl)

Poolakate teise laine black metali bänd Arkona (mitte mingil juhul segi ajada venelaste sama nime kandva täiesti mittekuulatava rahvamuusikaansambliga) on Metallinurgakeses juba eetriaega saanud, aga nende reedeks, 13. detsembriks ajastatud ilmumisega uus album "Age of Capricorn" väärib minu meelest igati äramärkimist. Siinkohal plaadi nimilugu, mis on ka üks meeldejäävamaid.