esmaspäev, 19. veebruar 2018

Dying Fetus (usa)

RelapseRecords on avaldanud uue Dying Fetuse kõrgekvaliteedilise ametliku live video.

Bjarm (ru)

Venemaalt Arhangelski regioonist pärit kuueliikmeline Bjarm on äsja avaldanud singli "Cursed Desolation". Varasemalt on ilmunud veel üks demo ja 2014 ka täispikk plaat. Tegutsetud on juba üheksa aastat. Viljeldakse sümfoonilist black/ death metalit, mis kõlab täitsa huvitavalt ja sound on hea.

Howls of Winter teise päeva pildid

Teise päeva lineup piltides:

Kõik pildid / All pictures © Marko Kivimäe, kogu teise päeva pildiseeria asub siin
 
HAVUKRUUNU (FIN) 

NORNAHETTA (ISL)

KAOSOPHIA (UKR)

TRUE BLACK DAWN (FIN) 

HORN (DEU)

THYRFING (SWE)

Howls of Winter esimese päeva pildid

Festival nüüd edukalt üle elatud, muusikaelamused saadud ja tutvutud mitmete toredate inimestega, nende hulgas ka fotograaf Markoga kes üritusel pilte tegi ja lubas neid mul ka blogis jagada. 
Esimese päeva lineup , EDASI (EST) kahjuks pildile ei saanud.

Kõik pildid / All pictures © Marko Kivimäe, kogu esimese päeva pildiseeria asub siin

KVAL (FIN)

MALUM (FIN)

WINTER NIGHT OVERTURE (EST)

INFINITY (NLD)

ASAGRAUM (NLD)

MISÞYRMING (ISL)


Howls of Winter V

Osalesin esimest korda ja mulle isiklikult festival väga meeldis. Rahvast oli küll vähem, kui ma eeldasin, samas oli publik üllatavalt rahvusvaheline, nii et eesti keelt eriti ei kuulnudki. Seda enam oli minu arvates nii korraliku line-upiga kahepäevase ürituse pilet liiga odav, vähemalt praegune support pilet oleks võinud olla tavahind.
Ma usun, et on ju kõikide huvides, et sellised üritused jätkuvalt ikka ka kodus aset leiaksid ning ei peaks kogu aeg välismaale sõitma, kui tahad head muusikat kuulata. Praegu jääb üle vaid õnnelik olla, et leidub siiski entusiaste, kes asja veavad, sest on selge, et rikkaks sellega Eesti pisikese hulga huviliste juures ei saa. Ehkki metal muusika ja võib-olla veel black metal eriti ei too arvatavasti kusagil maailmas meeletuid rahvamasse kokku.
Nagu ütlesin, oli line-up väga korralik (kui arusaamatu Edasi välja jätta, sry; ka ei oska ma midagi öelda soojendusbändide kohta, kuna neljapäeval kohal ei käinud). Oli bände, keda varem teadsin ja ka tundmatuid, aga pettumust ei valmistanud neist ükski, otse vastupidi.
Kõige rohkem üllatas mind aga üks peaesinejaid Thyrfing, keda kunagi küll kuulasin, aga suurt enam ei mäletanud ning ei osanudki niivõrd kvaliteetset ja kaasahaaravat kontserti oodata. Heli oli neil kahtlemata parim, selleks oli ka oma helimees kaasas. Bändi lavaline esinemine ja publikuga suhtlemine olid muljetavaldavad. Seda nukram oli, kui vahepeal selja taha vaadates selgus, et sisuliselt mängiti vaid käputäiele, kuigi Thyrfing ei teinud sellest hoolimata tasemes kuidagiviisi mööndusi. Arvatavasti läks suur osa rahvast lihtsalt viimasele laevale vmt, aga ikkagi...
Kokkuvõttes pole muud öelda kui pöidlad püsti ja avaldada lootust, et ka esinejad jäid publikuga rahule ning tahaksid siia veelgi tagasi tulla. Korraldajatele jõudu ja jaksu jätkamiseks ning minu poolt suur aitäh! 

 

Wrust (bwa)

Egas kaks kolmandata ei jää, see death metali bänd on tegutsenud aastast 2000 ja ilmutanud ka kaks täispikka albumit: Soulless Machine(2007), Intellectual Metamorphosis (2013)

Klassikaline sõnum: "Tapa või sure"

Kokkuvõtteks võib öelda et Botswanas on metaliga kõik korras, ilmselt aitab kaasa ka see et nad on Lõuna Aafrika naaberriik.

Diabless (bg)

See lugu on tüüpiline näide taolisest MDMi stiilist, mille suhtes mul kipub mõningane nõrkus olema, no umbes nagu December Flower, eks ole. Tegemist on aastatel  2011-2015 tegutsenud bulgaaria bändiga Diabless, kes enne seda oli veel neli aastat tegev inspireeriva nime all Frozen Shit. Lugu ainsaks jäänud selftitled plaadilt.