laupäev, 30. detsember 2017

Whoredom Rife (no)

Metal Hammer'i ajakirja aasta 2017 top 100 albumite edetabelist keskosast leiame sellise huvitava koosluse:

50) Accept – The Rise Of Chaos
49) Whoredom Rife – Dommedagskvad
48) Alice Cooper – Paranormal

Kahe vägagi tuntud metallisauruse viimaste plaatide vahele on sattunud väikese Norra kahemehe blackmetali bändike oma debüütplaadikesega. Samas väärib ta seda kohta täielikult ja võiks minupoolest isegi kõrgemal kohal olla.

  

Asator (de)

Mulle meeldis saksa bändi Asator selle aasta album "Fragmente". Tegutsetud on 12 aastat, täispikki albumeid on ilmunud kokku ainult kaks- sõltumatu olemise võlud ilmselt. "Fragmente" on aga tubli tükk, tund ja veerand pikk.
Muusikastiili määratlusega on lood segased. Metallientsüklopeedia ütleb black metal, ise ütlevad näoraamatus doomgaze (ilmselt doom pluss shoegaze), sama hästi võiks olla ka death või post-metal ehk siis kõik need kokku.
Lood on pikad, rahulikumad instrumentaallõigud vahelduvad death metalile omase vokaaliga, doomilike ja ka black metalit meenutavate osadega. Märkimisväärselt karmiks muidugi ei lähegi, aga muusika on minu meelest väga huvitav segastiil.
Otseselt soovitada ei julge, eks see ole ju maitse asi, aga mulle istus. Stiilinäide siin.

Horn (de)

Meloodilisemat paganlikku black metalit saksa ühemeheprojektilt, täitsa hea kuulata. Kuna Horn astub veebruaris ka Howls of Winteril üles, siis oletan, et kaasa lööb ka live muusikuid.
Antud lugu on järgmise aasta märtsis ilmuvalt plaadilt "Retrograd", aga 15 tegutsemisaasta jooksul on täispikki albumeid ilmunud regulaarselt, kokku seitse.