kolmapäev, 15. november 2017

Auðn (is)

Just oli jutuks, et ei tea, kas Islandil päris metal muusikat üldse tehaksegi (sest Sólstafir ikka ju ei ole tegelikult metal). No see bänd minu meelest täiesti kvalifitseerub: atmospheric black metal äsja ilmunud teiselt täispikalt albumilt "Farvegir Fyrndar".

21.10.2017 kontsert

Väikse hilinemisega ka kokkuvõte oktoobris külastatud kontsertist:
 

Söökla: Klubi Tapper , Tallinn
Menüü: Dying Fetus, Psycroptic, Beyond Creation, Disentomb

Eelroog: Disentomb
Jällegi üks nendest bändidest, kes eelnevalt videodest erilist muljet ei jätnud ja vabatahtlikult raadiost ka ei kuulaks. Aga live on live ja selline muusika on alati kontsertil parem, mulle meeldis see sett nii et ei jõudnud isegi õlle järel käia. Väga hea käivitaja kontserdile, tõmbas esimese bändina juba rahva korralikult käima. Enamvähem sama sett umbes samasuguses kohas:

Pearoog:  Beyond Creation
No see oli ikka tõsine tehniline andmine, kuda need vennad ikka oma pille mängivad on täielik müstika. Inglise keeles nimetatakse seda kitarrimängu võtet, kus mõlema käega mängitakse kitarri kaela peal tapping, eestikeelset nime ei tea, igatahes mängisid vahepeal kõik kolm kitarri selles võttes. Kahjuks helitehnika ei vedanud päris ideaalselt seda välja - osad vahemikud sõi võim ära. Jällegi nii hea sett ei saanud õlle järgi minna.  Väike stiilinäide ka:


Kohvipaus: Psycroptic
Ei tea kas asi oli selles, et juba kaks täis setti kuulatud või milleski muus, aga see bänd kuidagi ei istunud. Sai väike tiir lava juures tehtud, aga kaugemalt kuulates tundus kuidagi parem, saigi väikse puhkepausi.  Niipalju kui on erinevaid bände on ka erinevaid kuulajaid, keegi viitsis sellelt setist ühe video tuubi pista:




Magustoit: Dying Fetus
Hmm, nämma, polegi erilist showd vaja kui teed sellist hullu muusikat. Plakatid tegid lava visuaalselt väikseks, trummid keskel, John ühes servas ja Sean teises. Trumm, bass, kitarr, vihased riffid ja kaks karmi lauluhäält. Rahvas hullus, päris korraliku suurusega circle pit läks kohe käima ja kestis terve seti lõpuni. John vahepeal vabandas ja ütles haiguse tõttu ei teevad tavalisest lühema seti, see jäi ka natuke lõpus häirima, sest tundus et nii head asja oleks võinud palju kauem teha. 

Take away:

Kokkuvõte:
Tapper eriline ilukoht ei ole ja ega selliseks kontsertiks ei peagi teab mis hea koht olema. Aga vähemalt WC-d võiksid nad mõne korra aastas korralikult ära pesta. Tapperi helikvaliteet on üldiselt hea, seekord tehnilist metalli siiski päris välja ei vedanud.
Toimumiskoht: ***+
Heli: ****- 
Disentomb: ****-
Beyond Creation: *****
Psycroptic: ***
Dying Fetus: ***** 

Silence Lies Fear (az)

See lugu aserbaidžaani bändi Silence Lies Fear 2015. aasta albumilt oleks nagu MDMi õpikust, aga ei kõla iseenesest ka halvasti. Ju nad ikka inglise keeles laulavad, aga mina ei suuda pea ühtegi sõna eristada, nähtavasti aktsendi tõttu.