laupäev, 4. november 2017

Pure Wrath (id)

Mõnus lugu indoneesia ühemehebändi Pure Wrath seni ainsalt selle aasta veebruaris ilmunud plaadilt "Ascetic Eventide".

Vaivatar (fi)

Minu tähelepanu pälvis soome SBMi bändi Vaivatar värske album "Vanitas". Tegemist on täiesti tundmatu nime debüüdiga ja tundub tegelikult olevat lausa palju enamat kui lihtsalt tähelepanuväärne. Üks lugu sellelt plaadilt. Plaadiümbris on ka viimase peal.

Edit: Hakkasin tunniajast plaati otsast kuulama ja ei saa enam pidama. Super! Ja väga huvitav ja originaalne.

Edit Edit: Mis originaalsusse puutub, siis äkki nad ikka on muuhulgas natuke ka Carach Angrenit kuulanud...

Abhordium (fi)

Abhordium on soome kooslus, tegutsenud aastast 2005. Algusaegade death metalist on nüüdseks edasi liigutud mustjamas suunas. Oktoobri lõpus ilmus uus album "Omega Prayer", kust on ka antud lugu. Varasemalt on välja antud veel üks EP ja üks täispikk stuudioalbum, 12 aasta kohta üsna vähe tegelikult.

Mgła (pl)

Üks mulle viimasel ajal enim muljet avaldanud black metali bände on Mgła Poolast. Bänd sai alguse aastal 2000, esialgu kui laulja ja multiinstrumentalisti M.-i stuudioprojekt, kuid alates 2012 on hakatud andma ka kontserte, kasutades külalismuusikuid lisaks ametlikule trummarile Darkside'ile (M. ja Darkside on veel teise black metali bändi Kriegsmaschine liikmed). Bändi nimi tähendab poola keeles udu. Lüürilised teemad on pimedus, misantroopia ja nihilism.
Panen siia viimase, 2015. aasta albumi "Exercises in Futility" VI loo kaks versiooni: esimene on stuudiolindistus ja teine live esitus. Viimane ajab mulle kananaha ihule ja on järjekordseks tõestuseks, kuidas live võib olla palju võimsam kui plaat. Nii et maksab käia ka nende bändide kontsertidel, kelle plaati võib-olla eriti ei kuulakski. Mgła plaate tasub aga küll kuulata ning loodan tõesti neid kunagi laval esinemas näha. Hetkel toimetab bänd stuudios uue materjaliga ning esinemised on ootel, välja arvatud üks detsembri kontsert Varssavis.


Septicflesh (gr)

Kreeka Septicflesh on varem ka ette sattunud, kuid pole nagu erilist muljet jätnud, kuid see on küll võimas lugu. Pärit selle aasta septembris ilmunud plaadilt "Codex Omega", millega peaks vist lähemalt tutvuma. Žanriks on atmospheric/ symphonic death metal.