laupäev, 7. oktoober 2017

Heaven Shall Burn (de)

Ükskõik kui mainstream Heaven Shall Burn muidu ka olla võib, oli nende kontsert selle aasta Wackenil üks minu tippelamusi: ükski lindistus ei suuda edasi anda tegelikku muljet, mis kohapeal tekkis. Plaadid küll meeldisid mulle, aga ma tõesti ei oodanud nii tugevat live'i, kõla ja vokaal olid oodatust hoopis raskemad. Wackeni kontserti pole praegu täies mahus kuskil üleval, küll aga selle aasta Summer Breeze'i oma, mis tundub olevat sama kava.

 
HSB on saksa MDM/ metalcore bänd, mis on tegutsenud juba alates 1997. aastast ning minu arvates on neil täiesti omanäoline äravahetamatu stiil, mis on täielikust väljakujunemisest saadik üsna samaks jäänud. Lüürika käsitleb ebavõrdsust, keskkonnateemasid, loomade õigusi, antifašismi ja -rassismi, nii et tegemist on tugeva sotsiaalse närviga bändiga.
Kõik liikmed on ka taimetoitlased ning järgivad suuremas osas igavana tunduda võivat, s.t mitterokkarlikku elustiili straight edge, mis on hardcore pungi subkultuur ning tähendab hoidumist alkoholist, tubakast ja psühhoaktiivsetest meelemürkidest, mõnel juhul ka kofeiinist, retseptiravimitest ja juhusuhetest, vastureaktsioonina pungi subkultuurile.  
Võrdluseks panen siia HSB esimese plaadi, EP "In Battle There Is No Law" aastast 1998. Siin on äratuntavad mõned siiani iseloomulikud elemendid, samas kõlab see üsna teistmoodi ja ilmselt alternatiivsemalt kui hiljem, aga ma pole kindel, et ka paremini.