esmaspäev, 25. september 2017

Jutupostitus melodeathist

Pean tõdema, et mulle tegelikult meeldib meloodiline death metal, isegi väga. Teisalt muutub selline muusika suuremas koguses üsna üheülbaliseks ja igavakski.
MDMi parimad esindajad on enamasti staažikad skandinaavia bändid, keda kõik huvilised niikuinii hästi teavad, ja tundub, et midagi uut ja huvitavat eriti peale ei tule või pole ma seda leidnud. Pigem on suund sinnapoole, et juba iseenesest võrdlemisi pehme stiil muudetakse ilmselt kommertseesmärkidel kõlalt oluliselt kergemaks, mängu tulevad klahvpillid, hevilikud või metalcore elemendid ja nn puhas vokaal ning tulemus ei kõlba kuulata. Seetõttu mõtlesin, et teen järgmise MDMi postituse alles siis, kui tõesti midagi enda jaoks uut ja väga head leian.
Lõppu panen loo saksa bändilt "December Flower", kes on küll juba tegutsemise lõpetanud, aga kelle alles hiljaaegu avastasin. Tegemist on õrnade blacki mõjutustega MDMiga, kus on olemas kõik, mida selle muusikastiili juures hindan. Kui melodeath meeldib, siis julgeks tervet plaati soovitada, selle nimi on "When All Life Ends...".    

Obscurcis Romancia (CAN)


Midagi klassikasõpradele, nagu üks arvustaja tabavalt kirjutas: "Beethoveni parim black metal album". Albumiks "Theatre of Deception" aastast 2012, mis on ka nende viimane album. Bändi näoraamatus on viimane info: "talveunes, aga koletis ärkab taas" (26.01.2017).

Stiil sümfooniline black metal. Nautige!






Fluisteraars (nl)



Harjutusi algajale Headbangerile:

 

1. Kui ka selle loo algus pead kuidagiviisi nõksutama ei võta - black/death metal ei ole sinu jaoks, otsi kuulamiseks mõni mu stiil.

2. Kui sa selle loo suudad lõpuni kuulata  - võid ennast lugeda juba edasijõudnute hulka.

Black metal groove elementidega, kohati kisub ka natuke atmosfääriliseks,  igatahes lahe värk. 

Crow Black Sky (ZAF)


Mõnusat unemuusikat Lõuna Aafrika vabariigist. Midagi blackened death metali laadset kuhu on segatud sümfoonilist ja atmosfäärilist metalit. Lood on pikad ja nõuavad kuulamist (ei sobi lihtsalt taustatümpsuks).
Lisaks pakub see bänd kodulehel  tasuta albumi allalaadimisvõimalust, loomulikult on seal ka võimalik neile natuke raha annetada kui plaat peaks meeldima.







Retaliatory Measures (fi)