teisipäev, 26. september 2017

Dyscarnate (uk)

Jubedalt võttis headbangima. Vinge!

13 Winters (USA)


Mis saab siis kui asjad pole nii nagu tavaliselt. Oleme harjunud sümfoonilise metali puhul Nightwish'i laadsete toodetega, kus härrad lauavad mingit käredamat osa ja daamid laulavad ilusat ooperilaulu...

...kuid selles loos asjad hoopis vastupidi:



Natuke kollektiivist ka:
Avaldanud kolm EP-d (neist üks Live). Põhistiil on sümfooniline black metal aga lugudesse on lisatud üsna palju muude stiilidega (doom,death,trash) eksperimenteerivaid asju . Praeguseks hetkeks on tegutsemise lõpetanud (2001-2015). Ja kollasele ajakirjandusele tähtis uudis: solistid on abikaasad.


Rotting Christ (gr)

Vahemeremaade statsionaarselt ilus ilm, tervislik veinijoomine, siestad ja tšilliv eluviis ei soosi vist eriti muremõtete tekkimist, sestap harrastatakse sealkandis raskemat muusikat kitsilt. Räägib ju metal, jämedas joones black ja death veel eriti, vaid harva elurõõmust ja helgetest asjadest.
Aga midagi siiski leidub, näiteks Rotting Christ, kes oma pika tegutsemisaja jooksul on välja lasknud märkimisväärse diskograafia.
Olles üks regiooni esimesi black metali bände, kuulub tema kordaminekute hulka ka äärmuskristlaste tuju rikkumine ja Dave Mustaine'i enda ärritamine, kes keeldus nii jõledat nime kandva pundiga samale lavale astumast.

Paar stiilinäidet viimaselt plaadilt "Rituals":


 
Ja üks mõnus kaver:

Worse Than Failure (ee)